Mevlana Değişim Programı - Proje Tabanlı Değişim Başvuruları Başladı

2017-2018 Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı başvuruları başladı.

YÖK Başvuru İlanı için tıklayınız.

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Proje Başvurusu yapmak isteyen öğretim elemanlarının, 05 Nisan 2017 tarihi mesai bitimine kadar https://yoksis.yok.gov.tr adresinden başvuru yapması; sistem üzerinden girişleri eksiksiz yapılan başvuru form çıktılarının Aksaray Üniversitesi Mevlana Koordinatörlüğü ve Rektörlük aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ: Rektörlük üst yazı ekinde iletilmeyen Proje başvuruları kesinlikle işleme alınmayacaktır.

1. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Proje Başvurusu yapmak isteyen öğretim elemanlarının "YÖKSİS" üzerinden kendi şifreleri ile açılan ekranda "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı" sekmesinde "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu"nda istenen verilerin girişlerini eksiksiz yapmaları;

2. Başvuru Formunun eksiksiz doldurulmasının ardından Formun çıktısının alınarak Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü ve Rektörlük aracılığı ile üst yazı ekinde iletilmesi gerekmektedir.

YÖK Başkanlığınca Yöksiste 01 Mart 2017 tarihinde yayınlanan başvuru sürecine ilişkin önemli notlar aşağıda yer almaktadır;

1. Devlet üniversitelerinde görev yapan öğretim elemanları YÖKSİS üzerinden kendi şifreleri ile “Genel İşlemler” menüsünden “Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı” sekmesinde yer alan "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu"na ait verilerin girişlerini eksiksiz yapmaları gerekmektedir.

2. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında yapılacak başvurularda yükseköğretim kurumunun, Proje ortağı olarak yer alması düşünülen yükseköğretim kurumu ile Mevlana Değişim Programı Protokolü” imzalamış olması gerekmektedir.

3. Projelerdeki öğrenci ve öğretim elemanı değişim sürelerinde Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik” hükümleri geçerlidir.

4. Proje başvuruları yapılırken başvurulacak alan ile ilgili mevcut Mevlana Protokol alan uyumuna dikkat etmeleri gerekmektedir. Alan, Protokolde mevcut değilse, öğretim elemanının Mevlana Koordinatörlüğü ile iletişime geçerek Protokollerde alanla ilgili güncelleme yapılmasını sağlamaları uygun olacaktır.

5. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Proje Başvurusu yapmak isteyen öğretim elemanlarının, en geç 05 Nisan 2017 tarihi mesai bitimine kadar https://yoksis.yok.gov.tr adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

6. Ödeme tutarlarına ilişkin veriler sistemde henüz bulunmamaktadır. Bu nedenle başvuru çıktılarında tutarlar bulunmayacaktır; ödeme tutarları, önümüzdeki günlerde alınacak Yürütme Kurulu kararı ile belli olduktan sonra projelere ait değişim sayıları ve süreleri üzerinden sistem otomatik hesaplama yapacaktır. Bu nedenle, projelerde değişim süreleri ve sayılarına ilişkin verilerin girişinde dikkat edilmesi gerekmektedir.

7. Sistem üzerinden girişleri eksiksiz yapılan başvuru form çıktılarının Mevlana Koordinatörlüğü ve Rektörlük aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

8. Rektörlük üst yazı ekinde iletilmeyen Proje başvuruları kesinlikle işleme alınmayacaktır.

9. Başvuru yapmak isteyen öğretim elemanları, başvuru sürecinde karşılaşacakları sorunlara ilişkin kurumunun Mevlana Koordinatörlüğü ile ya da Başkanlığımıza ait 0312 298 74 84 nolu telefonla iletişime geçebilirler ya da [email protected] adresine mail atabilirler.

Detaylı Bilgi için.

Uzm. Uğur Koyuncu